Bogen ”Sapiens” og dens forhold til vores humanistiske livssyn

Kafé Mensch indbyder i sæsonen 2020-21 til et oplæg og efterfølgende debat om bogen ”Sapiens – En kort historie om menneskeheden” af Yuval Noah Harari og dens belysning og udfordring af vores humanistiske livssyn. Lokalforeningen etablerede i efteråret 2019 en læsegruppe om bogen. Som resultat at drøftelserne i læsegruppen holder tre af læsegruppens medlemmer, Gunnar Nordestgaard, Peter Paaske og Eigil Dixen, et oplæg, hvor tre forskellige synsvinkler i bogen ridses op, så vi kan se vores humanistiske livssyn i det lys. Oplægget har titlen:

Bogen ”Sapiens” og dens forhold til vores humanistiske livssyn

Mandag den 5. oktober 2020 kl. 19 -21 på Dokk1 møderum 2


”Sapiens” er blevet en bestseller både i Danmark og i resten af verden. Den fik også flotte anmeldelser i f.eks. Politiken og Berlinske, og det er ikke mærkeligt, for den udfordrer modigt og provokerende alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske – ikke mindst vores overbevisninger, vores handlinger, vores magt og vores fremtid

Alle er velkomne – både medlemmer og andre interesserede.
Det er ikke en forudsætning for at deltage, at du har læst bogen.

Arrangementet skulle have været afviklet i marts 2020, men blev udsat pga. Coronaepidemien – afholdes nu naturligvis efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Lokalet er på 90 m2 og må rumme op til 32 personer, så afstandskravene nemt kan overholdes. Der vil være håndsprit i lokalet.

Eigil Dixen
Humanistisk Samfund Aarhus