Vi taler om døden


Det er ingen overraskelse, at vi skal dø. Alligevel forholder mange sig ikke til, hvordan deres egen begravelse skal foregå. Derfor kan de efterladte føle, at de står i en svær situation, hvis de ikke bare vil bruge den gængse løsning i Folkekirken. Vi vil derfor under arrangementet fortælle om, hvordan en humanistisk begravelse kan finde sted med deltagelse af en ceremonileder. En sådan ceremoni kræver naturligvis et velegnet lokale, og heldigvis er der forskellige lokaler i Aarhus, som kan bruges til en ikke religiøs begravelse. Det har vi undersøgt i lokalforeningen, og vi fortæller om de praktiske muligheder.

Nordre kapel i Aarhus

Hannah Dybbro indleder arrangementet en personlig beretning. Hannah skriver således:
Min mor, som var ateist, ønskede en stemningsfuld bisættelse og få spredt sin aske i Århus bugt. Som medlem af Humanistisk Samfund med erfaring som celebrant, men ikke som ceremonileder vil jeg fortælle om min mors og mine valg i forhold til at arrangere og stå for askespredning i Århus Bugt. Desuden vil jeg fortælle om mine overvejelser og valg af selv engang at blive bisat på en skovbegravelsesplads i Mygind Skov.

Arrangementet er en del af Humanistisk Samfunds temauge i uge 43 om død og sorg med titlen ‘Vi taler om døden’. Formålet med temaugen er at sætte fokus på døden og støtte mennesker i at forholde sig til deres egen og andres død.

Kafé Mensch: Vi taler om døden
Onsdag den 27. oktober kl. 19-21

Solsalen, Ingerslev Boulevard 3

Alle er velkomne – både medlemmer og andre interesserede


Bestyrelsen
Humanistisk Samfund Aarhus